Realfag

Er du interessert i naturfag og matematikk, ta realfag på Bjerke vgs! Med realfag fra videregående kan du søke på mange spennende studier.

Realfags lærer Runar

Lyst å studere medisin, farmasi, nanoteknologi eller informatikk? Bidra til helse og utvikling av ny teknologi? Dette kan du studere etter du har tatt realfag på Bjerke vgs.

Programfagene er din spesialisering på studiespesialisering vgs. 

Med realfag oppnår du generell studiekompetanse. I tillegg kan du ta fag som oppfyller spesielle opptakskrav for en rekke studier, som ingeniørstudier, medisin og odontologi (tannlege), farmasi, arkitektur, matematikk, fysikk, informatikk, kjemi, biologi, nanoteknologi, biovitenskap og geologi.

Ta med deg Realfagspoeng!
Hvis du velger Realfagslinjen, får du realfagspoeng som er med å øke snittet ditt. Alle programfag i programområdet for realfag gir 0,5 poeng. Unntakene er Matematikk R2 og Fysikk 2, som gir 1 poeng. Poengene legges til karakterpoengene dine når du søker høyere utdanning.

Du kan velge blant disse programfagene:

Vi har et godt utvalg av realfag på Bjerke. Les mer om fagene ved å trykke inn på dem.

Klarer du gåten?

Oppgave A
Du har to tau. Dersom du tenner på tauene i den ene enden så bruker det 60 minutter på å brenne opp, men de brenner med ulik hastighet. Du har kun lov til å tenne på tauene i de ulike endene. (Du har ikke klokke tilgjengelig)
Hvordan kan du bruke et av tauene til å finne ut når det har gått 30 minutt?
Fikk du riktig? Skjekk svaret:

Du vet at hvert tau brenner i nøyaktig en time. Hvis du tenner på i hver ende av det ene tauet, møtes flammene etter 30 minutter.
Trykk på pilen for å gå til oppgave b

Oppgave B:
Du har to tau. Dersom du tenner på tauene i den ene enden så bruker det 60 minutter på å brenne opp, men de brenner med ulik hastighet. Du har kun lov til å tenne på tauene i de ulike endene. (Du har ikke klokke tilgjengelig)
Hvordan kan du bruke begge tauene til å finne ut når det har gått 45 minutt?
Fikk du riktig? Skjekk svaret:

Du vet at hvert tau brenner i nøyaktig en time. Hvis du tenner på i hver ende av tau A, møtes flammene etter 30 minutter. Hvis du tente på ene enden av tau B samtidig som du tente på begge ender av tau A, er det en halv time brennetid igjen på B når A er brent opp. Nå tenner du på i andre enden av tau B, og da møtes disse flammene etter 15 minutter. 30 + 15 = 45 minutter.

Ballong eksplosjon!

Realfagstimene på Bjerke er lærerike, spennende og gøy! Videoen under viser et av mange forsøk du kan møte i timene. Lurer du på hva som egentlig skjer med ballongen når den sprenger?

Hva sier elevene om Realfag?

Kontaktinformasjon:

Du kan også kontakte avdelingsleder for realfag Theresa Myran (theresa.myran@osloskolen.no) (464 79 362) om du har noen spørsmål.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg velge toppidrett eller breddeidrett som valgfag selvom jeg går realfag?

Ja, du kan velge toppidrett eller breddeidrett fitness som valgfag selv om du går realfag.

Bør jeg ha gode karakterer for å velge realfag?

Realfag passer for deg som er interessert i matematikk og naturfag, derfor er det viktigst at du synes det er gøy med disse fagene. Det er en fordel å ha gjort det godt i disse fagene, men det er ikke et krav. For mange er realfag et modningsfag, og det handler om å jobbe jevnt med fagene.

Bør jeg velge 1P eller 1T i første klasse?

Dersom du vil gå realfag, så er det sterkt anbefalt at du velger å gå 1T i første klasse. Da er du mye bedre rustet for realfagene du møter i andre klasse.

Hvordan vet jeg hvilke realfag jeg skal velge for å kunne bli de ulike yrkene?

Utdanning.no gir deg mulighet til å velge de yrkene du interesserer deg for, og deretter se hvilke krav som stilles for å utdanne seg til dette yrket. Du kan også kontakte en rådgiver.
https://utdanning.no/interesseoversikt#/yrker/